Home Werven WERVEN
Keuken Woning Woonkamer

Deel deze pagina

Project B. - Totaalrenovatie (benedenverdieping)

Bij dit project te Roeselare voeren we een totaalrenovatie van de benedenverdieping uit. Het huidige interieur is aan vernieuwing toe, en dat is waar we met Home Coach van start gaan.

Door één van onze interieurarchitecten werd een volledig nieuw interieurontwerp gemaakt op maat van de klanten. Om dit droominterieur te verwezenlijken worden er wat elementen in de woning gewijzigd. Hiervoor werd er een maatwerkplan voorzien, alsook een licht-, elektriciteits- en sanitair plan.

Eén van de grootste veranderingen is dat de volledige benedenverdieping wordt voorzien van vloerverwarming. Ook krijgt één van de deuropeningen een herbestemming, om de circulatie van living naar keuken te bevorderen. Benieuwd naar het proces van deze totaalrenovatie? Scrollen maar!

afbraakwerken

Ready, set, GO! We zijn van start gegaan op maandag 06/02/'23 ten huize B. Eerste werk? Afbraakwerken. De grootste elementen gaan eruit: de vloer, plafond, haardwand én de keuken. Alsook wordt er een deuropening dichtgemaakt, om op een andere plaats een nieuwe te creëren. Deze ingreep zal de circulatie van living naar keuken sterk bevorderen! 

update afbraakwerken

We zijn een week verder en er zit vaart achter: de vloer is volledig uitgebroken en de nieuwe deuropening zit in de muur. Als volgende starten we met de nodige elektriciteits- en sanitaire aanpassingen

De EPDM-rubberstroken werden netjes aan de ramen aangebracht. Ze zorgen voor een duurzame afdichting, en beschikken over een uitzonderlijke weerstand tegen atmosferische invloeden zoals hoge en lage temperaturen, UV-straling en ozon.

ELEKTRICITEIT & SANITAIR

Ondertussen zijn de nodige elektriciteit- en sanitaire leidingen aangepast naar de vooropgestelde plannen van Home Coach. Volgende werk: PUR

vloer

De vloer kreeg de nodige laag PUR zodanig we de vloer netjes konden isoleren. Hierop plaatsten we de vloerverwarming. Vloerverwarming is een van de meest energiezuinige opties om te overwegen bij een renovatie. Ontdek in volgend artikel hoe dat komt:

plafond en maatwerk

De vloer werd ondertussen netjes afgewerkt met de nieuwe tegelvloer. De plafond wordt ondertussen uitgetimmerd en daarna kwam het maatwerk aan bod.