Home Werkwijze Ontwerp

Ontwerp

onze visie op jouw droomwoning

Na ons kennismakingsgesprek en akkoord voor samenwerking gaan we aan de slag om jouw droomwoning te ontwerpen. Eerst staan we echter even stil bij de huidige situatie. Daarna gaan we over tot 3D-ontwerpen: zo kan je je een goed beeld vormen van de plannen. Ook de juiste materiaalkeuzes worden gemaakt.

Tot slot stellen we een financieel plan op. Want iedere keuze heeft natuurlijk een prijskaartje. Dat brengen we in kaart, zodat we niet van het afgesproken budget afwijken.

Op deze pagina lees je meer details over de ontwerpfase.

Analyse

de status van jouw woning in kaart gebracht

Vooraleer we de totaalrenovatie ontwerpen, brengen we de status van jouw woning in kaart. Hoe is het huis opgebouwd? Welke energievoorzieningen zijn er? Hoe zijn de muren, het dak en de vloer geïsoleerd? En welke opties hebben we om dat te verbeteren?

De analyse van jouw woning vatten we samen in een handig en overzichtelijk verslag. Het vormt de basis waarop we verder bouwen.

nauwkeurige opmeting (in minder dan 3 minuten)

Gedaan met tijdrovende opmetingen, vaarwel foutjes! Dankzij onze revolutionaire 3D-laserscanner kunnen wij snel en tot op de millimeter nauwkeurig ruimtelijke gegevens vastleggen en ze omzetten in een puntenwolk voor 3D-modellering.

Deze gegevens zijn ook belangrijk voor aannemers. Zo kunnen zij offerte opmaken zonder dat ze jouw woning moeten komen bezoeken. Dat betekent ook minder overlast voor jou.

ENERGIEZUINIG RENOVEREN: MEER DAN ALLEEN EEN EPC-LABEL

Een goede EPC-score is belangrijk, maar vertelt niet het volledige verhaal van jouw woning. Energiezuinig renoveren gaat namelijk om slimme, esthetische aanpassingen die écht een verschil maken in jouw energieverbruik en dagelijks comfort.

Op basis van een complete warmtescan van je woning kunnen we eenvoudig warmteverlies opsporen en bepalen welke interventies het meest zullen opbrengen. Zo kunnen we de juiste keuzes maken, die niet alleen je EPC verbeteren, maar die je ook voelt in je portefeuille.

3D-visualisaties

Bekijk jouw droomwoning, nog voor hij gebouwd is

Stel je een huis voor dat op maat gemaakt is voor jou. Een huis dat past bij jouw leven, dromen en gezinssituatie.

Dankzij onze 3D-visualisaties krijg je de kans om jouw droomhuis te zien nog voor de bouw begint. Zo krijg je de mogelijkheid om gerichte wijzigingen aan te brengen. Je krijgt elke hoek te zien, van binnen en van buiten. We laten je zelfs enkele voorbeelden zien van hoe verschillende meubelstijlen in jouw nieuwe ruimte passen. 

Eens de bouwfase is aangebroken, helpen onze 3D-visualisaties ons om al die details te bewaken, zodat er tijdens de bouw niet van het plan wordt afgeweken.

binnenhuisinrichting

De juiste meubels en materialen maken je interieur helemaal af. We gaan dan ook tot het uiterste om jouw droominterieur vorm te geven.  

Tijdens onze kennismaking krijgen we al een eerste idee van jouw stijl en voorkeuren. Door onze ideeën toe te passen in de 3D-visualisaties krijg je een goed beeld van hoe onze visie realiteit kan worden. 

Reken op Home Coach om de perfecte oplossingen voor jouw binnenhuisinrichting te vinden.

wist je dat ...
wij je begeleiden bij toonzaalbezoeken?

Als je toonzalen gaat bezoeken om bv. een nieuwe vloer of meubels te kiezen, gaan we graag met je mee. 

Zo kunnen we je vrijblijvend begeleiden bij het maken van de juiste keuzes.

financieel plan

Jouw budget, tot in de puntjes opgemaakt

Aan jouw droomwoning hangt, afhankelijk van de keuzes die je maakt, een bepaald prijskaartje. Natuurlijk is je budget niet oneindig. Daarom stellen we een financieel plan op. 

We maken een overzicht van elke kostenpost, zodat we alles gedetailleerd kunnen opvolgen. Het hele project lang. Zo kom je nooit voor verrassingen te staan.

jouw droomwoning realiseren? contacteer ons

Home Coach helpt je graag om de woning van jouw dromen te ontwerpen en bouwen. Van afbraak tot oplevering. Contacteer ons gerust voor een vrijblijvend gesprek.

Uiteindelijk ben jij diegene die in je huis gaat wonen. Daarom sturen we onze ontwerpen en ideeën bij tot jij helemaal tevreden bent.

thomas van de reijze

zaakvoerder