Home Inspiratie Totaalrenovatie Renovatie gepland? Zo hou je je budget onder controle!
TOTAALRENOVATIE

Deel deze pagina

Renovatie gepland? Zo hou je je budget onder controle!

Als je van plan bent om je woning te renoveren, is het belangrijk om vooraf goed te weten wat het gaat kosten. Een totaalrenovatie kan immers een flinke duit kosten, en het is belangrijk dat je je budget onder controle houdt om te voorkomen dat de uitgaven uit de hand lopen. In dit artikel geven we je een aantal tips om je budget onder controle te houden bij een totaalrenovatie.   

Tip 1: Maak van tevoren een budgetplan 

Voordat je met je totaalrenovatie begint, is het belangrijk om te weten wat je maximaal wil uitgeven. Maak een overzicht van alle kosten die je kunt verwachten, zoals de kosten voor materialen, werkuren en eventuele btw-kosten. Zo weet je precies wat je moet uitgeven en kun je beter inschatten of je genoeg geld hebt om alles te kunnen betalen. 

Tip 2: Vergelijk offertes van verschillende aannemers 

Het is verstandig om offertes op te vragen bij verschillende aannemers voordat je een keuze maakt. Zo kun je de prijzen van de verschillende aannemers met elkaar vergelijken en kiezen voor de aannemer die het beste bij je budget past. Let wel, de goedkoopste aannemer is niet noodzakelijk de verstandigste keuze.   

Tip 3: Zoek naar manieren om te besparen 

Er zijn verschillende manieren waarop je kunt besparen op de kosten van je renovatie. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor wat goedkopere materialen, of opteren voor tweedehands spullen voor je binnenhuisinrichting (in plaats van nieuwe). Ook kun je overwegen om sommige werkzaamheden zelf uit te voeren in plaats van ze door een aannemer te laten doen. Zorg er dan wel voor dat je weet waar je aan begint!

Tip 4: Wees flexibel 

Het is belangrijk om flexibel te blijven tijdens de totaalrenovatie. Misschien kom je er tijdens het renovatieproces achter dat bepaalde dingen toch duurder zijn dan verwacht, of dat er onverwachte kosten bijkomen. In dat geval is het goed om te kijken of er manieren zijn om te besparen op andere gebieden, zodat je toch binnen je budget kunt blijven. Hou dus niet koppig vast aan je vooropgestelde plan. 

totaalrenovatie plannen?

Door van tevoren goed te plannen en flexibel te blijven, kun je ervoor zorgen dat je budget onder controle blijft tijdens je totaalrenovatie. Zo kun je je droomwoning creëren zonder dat de kosten uit de hand lopen.

Home Coach begeleidt je graag tijdens jouw totaalrenovatie, zodat je zorgeloos kan verbouwen. Maak gerust een afspraak voor een vrijblijvende kennismaking.