Home Inspiratie Totaalrenovatie Totaalrenovatie of nieuwbouw?
TOTAALRENOVATIE

Deel deze pagina

Totaalrenovatie of nieuwbouw?

Eén van de meest gestelde vragen: kies ik voor een nieuwbouw of (totaal)renovatie van een bestaande woning? Om de juiste keuze te maken, ben je best goed ingelicht. In onderstaand artikel helpen we je op weg met enkele voor- en nadelen. 


nieuwbouw

VOORDELEN

Je laat zelf een woningontwerp maken, of kiest er één uit de vele beschikbare alternatieven en laat deze aanpassen naar jouw smaak. Het wordt echt jouw (t)huis.

Met een nieuwbouw ben je verzekerd van een hoge verkoopwaarde. Dat komt vooral door de nieuwere materialen van een nieuw huis.

Je geniet sowieso van de voordelen van een laag energieverbruik dankzij een goede isolatie die beantwoordt aan de hedendaagse normen. Dat resulteert in de eerste plaats in een lagere energiefactuur.

NADELEN

Het huis staat er nog niet. Integendeel, je start vanaf nul met een lap bouwgrond. Je zult dus nog een tijdje geduld moeten uitoefenen voordat je erin kunt trekken. Maar wil je wel zo lang wachten?

Je moet rekening houden met heel wat strenge regels, normen en voorschriften. En die drijven de prijs op. De prijzen van nieuwe huizen zijn gemiddeld hoger dan van bestaande woningen. Voor dezelfde ruimte en hetzelfde comfort betaal je meer dan bij een renovatiewoning.

De bouwgrond wordt met de jaren schaarser,  zeker in een dichtbebouwd gebied zoals de stad. Indien je op het platteland wilt wonen, houd je best rekening met de verplaatsingskost op lange termijn.

New home.

New adventures.

New memories.