Home Inspiratie Totaalrenovatie Communicatie, de bouwsteen voor elke renovatie
TOTAALRENOVATIE

Deel deze pagina

Communicatie, de bouwsteen voor elke renovatie

Een totaalrenovatie coördineren lijkt wat op het dirigeren van een orkest. Alle instrumenten moeten harmonieus samenspelen om een meesterwerk te creëren. En daar ben jij verantwoordelijk voor. Goed communiceren is de sleutel tot succes. Maar wist je dat dit succes bepaald wordt lang voor het ontwerp op tafel ligt? Alles begint met een grondige evaluatie van de bestaande constructie en een goede voorbereiding. In dit artikel lichten we de cruciale rol van communicatie tijdens het renovatieproces toe.

De voordelen van goede communicatie bij renovatie

1. Duidelijkheid, van bij DE START

Een keuken met kookeiland, een lichtrijke leefruimte, een modern interieur, … Wellicht heb je al een algemeen idee van hoe jouw droomwoning eruit moet zien. Voordat er ook maar gedacht wordt aan ontwerp en inrichting, is het echter cruciaal om de huidige staat van je woning grondig te analyseren. Zijn er structurele problemen, vochtproblemen, of andere dringende issues die eerst moeten worden aangepakt? Het is belangrijk om een goed beeld te hebben van de oude constructie en hoe deze je renovatieplannen en budget kan beïnvloeden.

Home Coach beschikt over een revolutionaire 3D-laserscanner. Deze technologie stelt ons in staat 'door' je woning te kijken en de lagen te doorzien. Dat biedt niet alleen een helder beeld van de constructie, maar kan ook nieuwe mogelijkheden voor het ontwerp onthullen. Volledige ruimtes worden tot op de millimeter nauwkeurig gescand in minder dan 3 minuten. 

Communiceren over afmetingen wordt zo kinderspel. Meer zelfs, aannemers hoeven niet eens ter plaatse te komen om offerte te kunnen maken.

2. JE BLIJFT BAAS OVER JE BUDGET

Foute of onvolledige communicatie leidt tot misverstanden. Misverstanden leiden tot fouten. En die leiden jammer genoeg tot onnodige kosten en vertragingen. 

Tijdens het bouwproces moet je als opdrachtgever regelmatig updates krijgen over het budget. Elke wijziging in materiaalkeuze of onvoorziene kosten moet direct worden gecommuniceerd en ingecalculeerd. Dat zorgt ervoor dat je snel beslissingen kunt nemen en je project op schema blijft, binnen het vooropgestelde budget.

3. je project blijft flexibel

Hoe goed je alles ook vooraf uitdoktert, tijdens het verbouwproces duiken er altijd onverwachte zaken op. Zo stel je misschien vast dat een paar extra stopcontacten echt wel nodig zijn. Of misschien wil je toch die ingemaakte kast in je slaapkamer.  

Proactieve communicatie zorgt ervoor dat iedereen snel kan inspelen op nieuwe verzoeken of aanpassingen. Zo hou je als opdrachtgever de touwtjes strak in handen, en blijft het project vlot verlopen. Helemaal naar jouw wens.

4. Je HOUDT OVERZICHT

Tijdens een verbouwing of totaalrenovatie ontvang je honderden e-mails en documenten. Denk maar aan offertes, visualisaties, plannen, handleidingen, materiaalinfo, … Als je geen goed overzicht behoudt, zie je al snel door de bomen het bos niet meer.  

Natuurlijk kan je alles netjes afprinten en bijhouden in een fysieke map, maar gelukkig is er een betere manier. Bij Home Coach kan je een beroep doen op ons online klantenportaal. Daar worden alle documenten die je tijdens het verbouwproces krijgt, verzameld in een handige mappenstructuur. Een offerte opduikelen of de handleiding van je nieuwe oven bekijken wordt dan kinderspel.

5. Efficiëntere en snellere oplevering

Er zijn tal van oorzaken te bedenken waardoor een verbouwing vertraging oploopt. Stel dat de metselaar nog niet klaar is, dan kan de stukadoor nog niet beginnen. Maar wat als niemand hem op de hoogte bracht? Frustraties en vertragingen zijn het gevolg. 

Goede communicatie tussen alle betrokken partijen (architecten, ontwerpers, aannemers,  leveranciers, …) zorgt ervoor dat iedereen op één lijn zit. Dat bevordert niet alleen de efficiëntie van het verbouwproject, het zorgt er ook voor dat iedereen weet wat er op welk moment van hen verwacht wordt. En daar houden we allemaal van, niet?

6. Tevredenheid bij oplevering

Het allerbelangrijkste is natuurlijk dat jij tevreden bent bij de oplevering van je droomwoning. Als je doorheen het hele verbouwproces goed communiceert met alle partijen, is de kans veel groter dat je met een grote glimlach je nieuwe woonst betreedt.

Wanneer Home Coach je project coördineert, komen we bij de oplevering altijd langs. Samen gaan we even rond in de woning om alle details te bekijken en uitleg te geven bij nieuwe toestellen of technieken. Deze laatste fase is erg belangrijk, want als er nog problemen zouden opduiken, kunnen ze meteen gesignaleerd en opgelost worden.

HOME COACH COÖRDINEERT JOUW VERBOUWPROJECT

Een totaalrenovatie is meer dan alleen het veranderen van een ruimte. Het gaat om het realiseren van een visie. Jouw visie! Een proactieve en duidelijke communicatie speelt daarin een centrale rol.

Home Coach zorgt voor een vlotte coördinatie tussen alle partijen gedurende het hele renovatieproces. Zo slagen we erin om jouw droomproject te realiseren. Benieuwd hoe we dit in de praktijk brengen? Contacteer ons voor een vrijblijvende kennismaking.