Zo bewaar je het overzicht in je berging

Zo bewaar je het overzicht in je berging

Een georganiseerd huis, daar wordt iedereen gelukkig van. De lenteschoonmaak is dan ook het ideale moment om het geluk van een opgeruimde woning na te jagen. Met deze tips creëer je snel een efficiënt een nette, georganiseerde berging.

Less is more

Het basisprincipe van een overzichtelijke berging? Simpel. ‘Less is more’. De producten en etenswaren bevatten al veel kleuren en tekeningen. Daardoor komt de ruimte vaak hectisch en rommelig over. Gelukkig zijn er eenvoudige hacks om dit op te lossen:

  • Koop een aantal essentials, zoals witte opbergdozen. Deze gesloten wanden verhullen heel wat kleuren en onregelmatigheden.
  • Doe producten met een neutrale kleur – pasta, bloem, suiker, … – in glazen bokalen.
  • Gebruik pasta’s in verschillende vormen en kleuren als decoratief accent.

Bewaar belangrijke info

Kleurrijke verpakkingen liquideren is een snelle manier om orde in je berging te scheppen. Maar help, hoe lang moest dat soort pasta nu weer koken?! Belangrijke informatie, zoals de kooktijd of houdbaarheidsdatum van producten, kan je met permanente marker op de achterkant van je glazen bokalen schrijven. Met nagellak remover zijn ze nadien zo weer gewist.

Voor de verschillende opbergvakken maak je het best labels. Je krijgt meteen een ordelijker uitzicht en je bespaart tijd bij het zoeken van ingrediënten.

Liever een tikje anders?

Er zijn veel manieren om je berging in te richten. Zo maak je er naast een opgeruimde ruimte ook iets persoonlijks van. Kies bijvoorbeeld opbergmanden in hout voor een meer ‘country look’, denk maar oude fruitkistjes. Mag het wat stoerder? Ga dan voor zwarte draadmanden en glazen bokalen met zwarte deksels.

Alternatief: praktische keukenkasten

Heb je geen berging thuis? Kies dan voor praktisch ingerichte keukenkasten. Home Coach stelt de space tower voor. Dankzij de lades win je extra veel ruimte, tot 30% meer dan bij een klassieke kast. Gedaan met frustrerend zoekwerk of een overvolle apothekerskast. De lades dragen tot 70kg. Je trekt de voorraadproducten die je nodig hebt gewoon naar je toe.

De lades zijn beschikbaar in verschillende kleuren, met glazen of metalen voorzijde. Ook voor de zijkanten van de lades kan je glas kiezen. Zo hou je een goed overzicht op je georganiseerde voorraadkast.

Nood aan een overzichtelijkere berging? Aan de lijn, klaar, start! Ook in de rest van je huis chaos vermijden? Contacteer Home Coach voor maatwerk met oog voor details.