Je bekijkt nu Creëer zelf een INSTA / INTO interieur

Creëer zelf een INSTA / INTO interieur

Droom je ook van een interieur zoals in ‘de boekskes’, maar weet je niet hoe je eraan begint? Dan hebben we alvast een boekentip. Twee zelfs: ‘Insta interieur’ en ‘Into interieur’ van Anne-Catherine Gerets. Vanuit haar eigen passie voor interieur geeft ze concrete tips and tricks waarmee je zelf aan de slag kan.

Je hebt van die boeken waar je een tijdje zoet mee bent en van die exemplaren die je in één ruk verslindt. Voor ons bij Home Coach zaten de boeken van Anne-Catherine Gerets in de tweede categorie. Helaas waren ze dus in 1, 2, 3 uit. Gelukkig bleven we niet achter met lege handen. De verzameling hands-on tips is meer dan de moeite waard.

Zonder grote investering

Net als een renovatie schrikt een make-over van het interieur veel mensen af. “Dat is toch veel te duur?” Mis poes. Ga aan de slag met materialen die je al hebt. Zo kom je een heel eind. Verzamel dus leuke spulletjes van over het hele huis of zoek naar schatten op zolder. Je zal versteld staan wat je allemaal in huis hebt.

Creatief met composities

Sommige technieken zijn sterke pijlers bij het personaliseren van je interieur. Zoals composities. Anne-Catherine wijdt er een compleet hoofdstuk aan. Met een eenvoudige tip waar je meteen mee aan de slag kan. Zoek een klein, een middelgroot en een groot voorwerp. Het grootste object plaats je achteraan. De kleine zet je ervoor. Et voilà: je eerste compositie is klaar en geeft kleur aan dat specifieke plekje in je interieur.

Stap voor stap

De tips in de boeken zijn gerangschikt van gemakkelijk naar moeilijk. Als je een leek bent, groei je doorheen het boek mee in je ‘interieurkunde’. Ben je al een fervente doe-het-zelver? Dan kom je verder in de boeken ongetwijfeld aan je trekken. Nog meer DIY-honger? Je vindt extra ideeën op onze eigen blogpagina.

Ook op Youtube

Ben je niet zo’n boekenworm? Geen probleem. Je vindt Anne-Catherine Gerets ook op Youtube. Zo post er geregeld leuke interieurfilmpjes.

Of schakel Home Coach in om je eigen interieur naar een hoger niveau te tillen.