Fleur je interieur op met droogbloemen

Fleur je interieur op met droogbloemen

Bloemen zijn onmisbaar voor een geslaagd interieur. Natuurlijke materialen brengen namelijk meteen rust in een ruimte. Om maximaal te genieten van die bloemenpracht kan je zelf droogbloemen maken.

Er zijn verschillende manieren om je bloemen te laten drogen: aan de licht, in een kartonnen doos, in silicagel, en zo meer. Welke methode je zelf gebruikt, hangt van je voorkeuren af. Heb je nog geen ervaring met het drogen van bloemen, maar wil je het eens proberen? We helpen je stap voor stap.

Aan de lucht laten drogen

Bij Home Coach zijn we vooral fan van bloemen ‘aan de lucht’ te laten drogen. Een eenvoudige methode waar je geen speciale dingen voor nodig hebt. Ga als volgt te werk:

  1. Verwijder de overtollige bladeren en maak kleine bosjes van de bloemen. Bind elk bosje samen met een elastiekje.
  2. Hang de bosjes ondersteboven op een droge en relatief warme plek. De zolder is een aanrader. Doordat het daar meestal donker is, behouden ze hun originele kleur beter.
  3. Drogen maar!

Trek erop uit

Het zijn kleine details die je interieur zijn unieke persoonlijkheid geven. Zoals bloemen. En wie kent je smaak beter dan jijzelf? Trek er dus lekker op uit en zoek bloemen die je interieur zullen verrijken. ‘Kom uit uw kot’, maar hou in deze tijd wel een veilige afstand van anderen.

Kom creatief uit de hoek

Natuurlijk zijn bloemen binnenshuis mooi in een vaas. Al kan je er uiteraard ook creatiever mee aan de slag. Werk bijvoorbeeld met kadertjes of denk helemaal out of the box. Met deze praktische tips van vtwonen maak je met je eigen droogbloemen een kleurrijke mobiel.

https://www.vtwonen.nl/inspiratie/diy/diy-mobiel-uit-het-bos/