Je bekijkt nu Upcycling-tip: van ladder tot droogrek

Upcycling-tip: van ladder tot droogrek

Upcycling is helemaal in en dat hoeft niet te verbazen. Er zijn enkel voordelen aan. Je geeft een ‘afgedankt’ voorwerp een nieuwe functie, volgens jouw stijl en met de kleuren of accenten waar je zelf van houdt. Bovendien bespaar je op nieuwe spullen. Dat is een echte win-win. We zetten je alvast op weg met deze transformatie van een oude ladder.

Een stijlvol schouderklopje voor moeder natuur

Oude spullen een nieuw leven geven is top én tof. Niet alleen doe je het op geheel eigen wijze. Je helpt ook het gebruik van grondstoffen en energie voor de productie van nieuwe producten verminderen. Naast een boost voor je interieur geeft je dus ook een boost aan de natuur. Dat juichen wij volop toe.

Ideetjes voor elke ruimte

Upcycling is vaak eenvoudig en de mogelijkheden zijn eindeloos. Je vindt honderden, zelfs duizenden ideeën online. Pinterest staat er vol van, maar ook via Google vind je kluspret voor wekenver. Je tovert een conservenblik of een bokaal om tot hippe vaas of pennenhouder. Je timmert enkele paletten samen tot gezellige loungebank voor je terras. Of je pimpt allerlei spullen met speelgoedfiguurtjes. Maar wij beginnen alvast met een leuke aanvulling voor je badkamer.

Een ‘ladderdroogrek’ voor je badkamer

Natte handdoeken in de badkamer en geen goede plek om ze te laten drogen? Je transformeert een oud laddertje met een minimum aan inspanningen tot modern droogrek. Goed voor de ecologische voetafdruk én charmant. Het gaat als volgt:

  • Heb je een houten ladder, schuur deze dan eerst even op.
  • Geef de ladder een likje verf. Als je van de originele kleur houdt, kan je die natuurlijk ook bewaren.
  • Laat de ladder even drogen
  • Zoek een geschikt plekje voor je nieuwe droogrek.

Meer houdt het echt niet in. Ga dus snel aan de slag en geef je badkamer een persoonlijke toets met functionele meerwaarde.